Nyomtatás fémfelületekre

A síkágyas UV-LED nyomtatók segítségével közvetlenül nyomtathatók a különböző fémfelületek. 


A gyártócégek gyakran találkoznak a fémfelületek dekorálásának igényével. Csakúgy, mint az egyéb anyagok esetében, a fémeknél is a szita-és tamponnyomás volt a meghatározó technológia, de az UV-LED nyomtatók megjelenése választ tudott adni a nagy részletességű, fotóminőségű dekorációkkal és az egyedi, illetve kis sorozatú gyártással kapcsolatos kérdésekre is.
A nyomtató gyártók a technológia kifejlesztése során komoly figyelmet fordítottak arra, hogy a festékek alkalmasak legyenek arra, hogy a fémfelületeken is megtapadjanak. A tintasugaras UV nyomtatási eljárás során a felületre kerülő tintából a nyomtatófejet kísérő UV-LED panel fényének hatására távozik a festékpigment hordozóanyaga, a festék gyakorlatilag a nyomtatás pillanatában már száraz, további utókezelés nélkül alkalmas a feldolgozásra.

Hírek, akciók  • 2018. május 25-én lépett életbe az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR). Kérjük, szánjon néhány percet adatvédelmi nyilatkozatunk megismerésére és kapcsolattartási adatainak frissítésére!

  • Tisztelt Partnereink!
    2018. március 20-ig az alábbi kedvezményes árakon kínáljuk gépeinket!

  • A tárgyak, merev, sík felületek és speciális anyagok nyomtatása korábban korlátozott grafikai részletességgel vagy csak drága gépekkel, ipari méretek mellett volt gazdaságosan kivitelezhető. Ma már asztali megoldások is léteznek, „házon belül” is lehetséges a kezelőfelületek, sík felületű eszközök, táblák, öntapadós címkék fotóminőséget megközelítő, digitális nyomtatása – akár kis sorozatokban is.

  • Nagyon nagy, nagyon gyors, szépen nyomtat és kitűnő az ára! Nagy szakmai érdeklődés mellett mutatta be a Mimaki az UJV55-320 UV nyomtatót a FESPA-n.

  • A nyomtatógyártók kínálata jól követi az ipari felhasználás igényeit, ez igaz a méretekre is.

  • Tisztelt Partnereink! 2016. március 1-től táblavágási szolgáltatásunkat új díjtételek mellett végezzük. A vágási díjakat ezentúl félórás egységekben számítjuk.

  • A Richter Gedeon Zrt. nyomdája több mint fél évszázada szerves része Magyarország egyik legnagyobb iparvállalatának, csapatuk pedig a hagyományos és digitális nyomtatási megoldások talán legkreatívabb alkalmazója.