Nyomtatóméretek és termelékenység


Cikk nyomtatása
A nyomtatógyártók kínálata jól követi az ipari felhasználás igényeit, ez igaz a méretekre is.

A nyomtatás sebessége kár 60 m2/óra is lehet!


 Nagy gép, nagy felület, nagy termelékenység - talán így lehetne a legegyszerűbben leírni. A nyomtatók termelékenységét alapvetően m2/h-ban mérjük, ehhez kell hozzáadni a felület-előkészítés, felhelyezés, beállítás stb. és az anyagmozgatási időt, így kapjuk meg a termelési fázisra fordítandó időt.
Természetesen minden gyártói igény más, de minden gyártási lánc akkor hatékony, ha az egyes folyamatok nem szűkítik le a kibocsátás keresztmetszetét és az egyes fázisokon nincsenek üresjáratok sem. Az ipari tapasztalatok mentén kifejlesztett, különböző kapacitásigényeknek leginkább megfelelő "konfekcióméretű" gépek erre a kérdésre is jó válaszokat adnak.

Sok esetben kitűnően kiszolgálja az igényeket egy A3 (30 x 42 cm) vagy A2 (61 x 42 cm) felületű síkágyas gép is. Ezeket a gépeket használják minták elkészítésére, vagy kis méretű darabáruk nyomtatására, illetve induló vállalkozások, ahol nincsen igény ezres nagyságrendű aprócikkek, vagy nagy felületű munkadarabok készítésére.

A nagyobb vákuumasztallal rendelkező gépek felületei a nagy darabszámok vagy nagy munkadarabok nyomtatására hivatottak. Az asztalméretek a nagy nyomtatók esetében 250 cm x 130 cm, vagy 210 x 310 cm méretűek. Például: Mimaki JFX200-2513, Mimaki JFX500-2131.

A nagy méretekből adódóan ezeknél a gépeknél kevesebb időt igényel az előkészítés, és a nyomtatási folyamat is. A termelékenység a nyomtatási folyamat esetében a beállításoktól függően elérheti a 60 m2/h-t!



Hírek, akciók



  • 2018. május 25-én lépett életbe az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR). Kérjük, szánjon néhány percet adatvédelmi nyilatkozatunk megismerésére és kapcsolattartási adatainak frissítésére!

  • Tisztelt Partnereink!
    2018. március 20-ig az alábbi kedvezményes árakon kínáljuk gépeinket!

  • A tárgyak, merev, sík felületek és speciális anyagok nyomtatása korábban korlátozott grafikai részletességgel vagy csak drága gépekkel, ipari méretek mellett volt gazdaságosan kivitelezhető. Ma már asztali megoldások is léteznek, „házon belül” is lehetséges a kezelőfelületek, sík felületű eszközök, táblák, öntapadós címkék fotóminőséget megközelítő, digitális nyomtatása – akár kis sorozatokban is.

  • Nagyon nagy, nagyon gyors, szépen nyomtat és kitűnő az ára! Nagy szakmai érdeklődés mellett mutatta be a Mimaki az UJV55-320 UV nyomtatót a FESPA-n.

  • A nyomtatógyártók kínálata jól követi az ipari felhasználás igényeit, ez igaz a méretekre is.

  • Tisztelt Partnereink! 2016. március 1-től táblavágási szolgáltatásunkat új díjtételek mellett végezzük. A vágási díjakat ezentúl félórás egységekben számítjuk.

  • A Richter Gedeon Zrt. nyomdája több mint fél évszázada szerves része Magyarország egyik legnagyobb iparvállalatának, csapatuk pedig a hagyományos és digitális nyomtatási megoldások talán legkreatívabb alkalmazója.